Nieuws ** de full-cd staat in de top-10 van Radio 1 als één van de beste internationale folkcd's uit 2004 ** link naar de lijst op radio1.be ** én niet minder belangrijk: de cd staat ook in de top-10 van FolkWorld's best CDs 2004 ** klik hier om deze top-10 uit te pluizen

Perstekst: Göze als balgroep of "intiem op uw schoot"

Göze kennen we reeds geruime tijd als het duo met de twee topmuzikanten Maarten Decombel op gitaar en Wim Claeys op accordeon. Hun intieme debuut-cd 'Gezellig Onderuit Zonder Elektriek' werd door Radio 1 verkozen tot één van de tien beste internationale folkcd's van 2004. Met hun luisterprogramma van geďnterpreteerde traditionals en composities zorgen ze voor een sfeer gaande van hilariteit, over virtuositeit tot ontroerende rust. Gezellig gaat men ook onderuit op de grappige verhalen en komische anekdotes van Wim Claeys tussen de nummers door, hierbij worden typische Gentse volksfiguren tot leven geroepen en geconfronteerd met hun klassiek bestaan.

Göze is echter meer dan een concert-duo.
Göze is een balgroep die volgens dansers en ingewijden beschouwd wordt als 'de beste balgroep van 't land'!
Deze reputatie maken ze niet als duo waar, maar samen met Sam Van Ingelgem op bas, Jo Zanders op percussie en Toon Van Mierlo op sopraansax en doedels. Göze als kwintet betekent swingen, grooven en uit de bol gaan!

Göze in concert of in bal, één constante blijft er steeds: de knotsgekke humor van Wim Claeys die ook uw lachspieren niet gerust zal laten.

Geschiedenis

In het jaar 2003 stonden ze reeds op de verzamel-cd "Jong Folk" met één nummer, Wim Claeys was overigens de producer van het volledige album. In augustus kon u ze live aan het werk zien in de Clubtent van het Fokfestival Dranouter anno 2003.

Om de eerste full-CD te promoten toerde GOZE langsheen de Vlaamse provincies. Op 15 verschillende locaties werd de CD voorgesteld (o.a. De Handelsbeurs in Gent, het Muziekcentrum in Dranouter, 't Ey in Belsele, Het Mercelistheater in Brussel, De Heksenketel in Antwerpen, De Pata Negra in Leuven, De Schalmei in Aalst en De Centrale in Gent).

Pers & Foto's
- de eerste full-cd als duo kwam uit begin 2004 -GÖZE in 't Trefpunt - Gent


GÖZE op het Folkfestival van Dranouter


GÖZE TEN BAL
 © KLESIE - 2005